Parkeergarage uit Nieuwegein krijgt 15 jaar later een plek in Eindhoven

Eindhoven Airport gaat dit jaar een ‘nieuwe’ parkeergarage bouwen op parkeerterrein P3. Opvallend: het is een derdehands garage welke eerder bij het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft gestaan. Het bouwwerk stond de afgelopen jaren op de Strijp-S in het centrum van Eindhoven. Herkent u nog de parkeergarage zoals die stond naast het Sint Antonius in Nieuwegein?

De parkeergarage zoals die stond achter het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein

De parkeergarage was eerder in Nieuwegein gebouwd als tijdelijke plek voor de bezoekers van het ziekenhuis in Nieuwegein. De tijdelijke bovengrondse parkeergarage bestaat uit een stalen frame, ingevuld met dubbele T-liggers van prefab beton. Deze werd afgebroken toen de nieuwe bovengrondse parkeergarage in 2009 in gebruik werd genomen.

De garage van staal die nu komt bij het vliegveld in Eindhoven telt vier verdiepingen en biedt plaats aan maximaal 400 auto’s. Ook is er een lift. Met een verwarmde hellingbaan kan de garage ook bij gladheid worden gebruikt. Om het gebouw een mooiere uitstraling te geven wordt de gevel aangekleed met groen.

Eindhoven Airport verwacht de komende jaren meer passagiers en heeft daarom behoefte aan meer parkeerplekken. De luchthaven verwerkte vorig jaar 6,3 miljoen reizigers bij 40.252 vliegbewegingen. Vanaf Eindhoven waren 86 bestemmingen bereikbaar met negen maatschappijen.

Facelift oude parkeergarage
In de gevel van de parkeerfaciliteit wordt groen verwerkt. In de hellingbaan is verwarming toegevoegd zodat de parkeergarage ook bij sneeuw en gladheid is te gebruiken. Verder is een lift toegevoegd. Het lifthuis wordt in dezelfde stijl gebouwd als die van de naast P3 gelegen parkeergarage P4. De oplevering van de nieuwe faciliteit is naar verwachting in juli 2023.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk